Voor wie

Herken je jezelf in (één van-) onderstaande ervaringen?

  • lichamelijke klachten waar je geen vat op krijgt;

  • het anders te willen dan dat het is;

  • jezelf afsluiten voor sociaal contact,- 'de buitenwereld';

  • het gevoel niet begrepen te worden;

  • het gevoel dat je meer zou willen dan dat je kunt;

  • oververmoeid zijn;

  • geleefd worden door wat er aan 'input' op je af komt;

  • je minder goed kunnen concentreren; 

  • de beleving dat je 'anders bent' dan anderen?

 

Voor mensen met (werkgerelateerde) spanningsklachten, en burn-out; werk ik samen met Bofit, burn-out begeleiding en stressmanagement.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de persoon gelegen factoren (perfectionisme, moeite met grenzen stellen) en veranderende omstandigheden (waar je meestal niet zelf voor hebt gekozen), kunnen maken dat je op de langere termijn lichamelijke en geestelijke klachten ervaart. 

Je raakt overbelast en je hebt er zelf geen vat meer op. Dit verlies van controle, het jezelf niet meer herkennen in wat je voorheen altijd moeiteloos deed, vraagt om een andere manier van omgaan met jou grenzen en het weer herstellen van je energiebalans. 

Voor mensen met niet werkgerelateerde stress en burn-out klachten, bijvoorbeeld bij psychische belemmeringen. Psychische belemmeringen kunnen je als mens kwetsbaar maken. In de manier waarop jij reageert, maar ook de manier waarop anderen op jou reageren. In je dagelijks leven en in je werk kan dit spanningen met zich mee brengen. Wanneer je hier te lang mee blijft lopen raak je uit balans.

Training en begeleiding bij Life-Artcoaching geeft je inzicht en maakt je alert op: ' Wat doet stress met mij?' Welke signalen geeft mijn lichaam, en hoe kan ik hier beter naar leren luisteren? Wat doe ik met stress?' Welke omgeving heb ik nodig om te kunnen groeien en mezelf te kunnen zijn?  Wat heb ik nodig van anderen?

Specifiek aandacht is er voor de betekenis van stress, hoe je zelf signalen beter herkent en wat je ermee kunt doen. Dit helpt je om weer in contact te komen met je lichaam, te leren luisteren naar wat je lichaam je te zeggen heeft. Het vertrouwen in jezelf (en in je lichaam!) neemt hierdoor weer toe en geleidelijk aan durf je weer besluiten te nemen en te kijken naar de toekomst, en, misschien nog belangrijker, te leven in het hier en nu. 

Mensen met autisme die snel overprikkeld raken;

Diagnose autisme en wat nu?

Voor welke uitdagingen kom je te staan?

Ervaar je belemmeringen bijvoorbeeld in je dagelijkse werk, met hoe je jezelf uit en hoe goed je de ander kunt begrijpen?

Wanneer overprikkeling regelmatig voorkomt, ben je vaak meer bezig met 'overleven' om jezelf staande te houden in plaats van met je persoonlijke ontwikkeling en met wat je voor jezelf zou willen bereiken.

 

Training en begeleiding bij Life-Artcoaching geeft je inzicht in wat er nodig is om je talenten en kwaliteiten optimaal te benutten! Daarin wordt jou omgeving meegenomen. Het helpt je om je bewust te worden welke talenten jij in huis hebt en hoe je deze optimaal kunt inzetten.

Je omgeving kan heel bepalend zijn in wat goed is voor jou en wat niet. Soms gebeurt dit, bij bijvoorbeeld je naaste familie, uit bezorgdheid of, zoals in je werkomgeving, uit onwetendheid. Zelf weet je dan minder goed waar je wel toe in staat bent en wat je nodig hebt om je doel te bereiken. 

Voor mensen die op gezonde-, en duurzame wijze iets aan hun leefstijl willen veranderen;

Voor (aspirant) diëtisten die een effectieve trainingscomponent willen toevoegen aan hun diëtistische begeleiding

95 % van onze gedragingen (ook die van eten!) zijn uit gewoonte, slechts 5 % zetten we bewust in. Juist dit gewoontegedrag maakt veranderen zo moeilijk. Aan voeding wordt steeds meer waarde toegekend en ook erkend! Dit in de betekenis dat voeding als therapie een helend effect heeft. Ook de context, met wie, waar, wanneer en waarom je eet, speelt een rol.  

Training diëtisten

Ervaar je bij jouw cliënten stagnatie in de vooruitgang? Spelen er meer factoren een rol, die maken dat je niet tot de kern komt in de begeleiding? 

Training op basis van principes uit acceptance en commitment, leert je om op een andere manier te kijken naar het voedingsgedrag van jou cliënt, om (nog!) beter met elkaar in contact te zijn en om op de langere termijn duurzaam resultaat te behalen. Je cliënt leert om de eigen verantwoordelijkheid te nemen daar waar jij als diëtist meer aan de zijlijn staat. Het los laten van eerder geleerde opvattingen en werkwijzen kan je vernieuwende inzichten geven in jou begeleiding!

Ook is het mogelijk om cliënten door te verwijzen voor leefstijl & voedingstraining. Bijvoorbeeld mensen met Diabetes Mellitus type II en mensen die willen afvallen zonder stress!

 

Begeleiding en Training cliënten

Ben je te zwaar en heb je van alles geprobeerd om af te vallen zonder blijvend resultaat? Heb je Diabetes Mellitus en wil je insulinegebruik zo lang mogelijk voorkomen?

Training bij Life- Artcoaching kan je helpen door je focus te verleggen naar die dingen die je wel graag doet! Jou persoonlijke waarden zijn uniek 'materiaal' om mee verder te komen,evenals jou unieke keuzes voor voedingsmiddelen die bij je passen.

Eenzaam zijn of je eenzaam voelen

Eenzaamheid kenmerkt zich onder andere in je niet verbonden voelen met je omgeving. Persoonskenmerken kunnen bijdragen aan de mate waarin je flexibel om kunt gaan met veranderingen maar ook met de manier waarop je kijkt naar jezelf en naar de wereld om je heen.

Training en begeleiding bij Life-Artcoaching kan je helpen om jezelf te accepteren wie je bent en om je bewust te worden van gedachtepatronen en copingstrategieën die je je eigen hebt gemaakt. Wandelcoaching is een uitstekende manier om samen van gedachten te wisselen of om gewoon (samen) stil te zijn! Ik beveel deze wijze van harte aan bij ouderen en licht dementerenden. Zij hebben vaak niet de mogelijkheid om er alleen op uit te gaan, en het is tegelijkertijd ook bedoeld ter ontlasting van mantelzorgers en familie.

Programma:

verkeerd verbonden is verleden tijd, het oog van de orkaan.

Het programma wordt ingevuld op basis van de behoefte.

'Kijk eens naar een boom, een bloem, een plant. Laat je bewustzijn erop rusten.
Wat zijn ze stil, wat zijn ze diep geworteld in ZIJN. Laat de natuur je leren wat innerlijke stilte is'. 
~

Eckhart Tolle

Grafische vorm_transparant_20% wit_RGB14